Caffè Karalis káva – výber, príprava a užitočné tipy (s médiami)

Caffè Karalis reprezentuje sardínsku kultúru espressa: dôraz na stabilnú chuť, čistú arómu a príjemnú cremu. V domácej príprave sa oplatí vyberať podľa spôsobu extrakcie – iné mletie a pomer zmesí bude vyhovovať páke, iné automate či moka kanvičke.

Ako vybrať zmes a mletie

  • Na espresso „na každý deň“: stredné praženie a vyvážený pomer Arabica/Robusta pre plnosť a sladkosť v mliečnych nápojoch.
  • Na čisté espresso/ristretto: intenzívnejšia zmes s výraznejším telom a perzistenciou.
  • Mletie: dolaďte podľa času extrakcie – krátky čas = jemnejšie mletie, dlhý čas = hrubšie.

Tipy pre domácu prípravu

  1. Páka/automat: predhriata šálka, čerstvé mletie, rovnomerné utlačenie.
  2. Moka kanvička: stredné mletie, nižší plameň a okamžité stiahnutie po „zasičaní“ – návod: Ako pripraviť kávu cez moka kanvičku.
  3. Skladovanie: po otvorení v nepriehľadnej, vzduchotesnej nádobe; viac v článku Ako vzniká crema.

Užitočné odkazy (opravené)

Caffè Karalis – pražiareň a úcta k tradícii
Praženie a výber zŕn s dôrazom na stabilnú chuť.
Caffè Karalis – espresso so stabilnou cremou
Vyvážené espresso s peknou cremou v domácom rituáli.
Doprava
Doprava zadarmo
pri objednávke od 72 €
Doručenie
Doručenie do 24 hodín
pri objednávke do 11:55 (DPD), pri objednávke do 11:00 (Packeta)
Množstvo
Tovar skladom
tovar reálne na sklade
Značky
Viac ako 20 značiek
a 1000 produktov
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz