Najpredávanejšie
Tradičné talianske raňajky nemôžu obísť túto výnimočnú kávu. Mauro Espresso poskytuje silnú chuť, ktorá vás rýchlo zobudí a naplní energiou. Špeciálne vybrané a precízne pražené...
Káva Mauro — na ceste za svojím snom
Príbeh kávy Mauro je splneným snom desaťročného chlapca o vlastnom podniku. Demetrio Maura už v tomto veku, zatiaľ čo pracoval ako plavčík na lodi, sníval o svojom budúcom podnikaní. V roku 1930 si konečne kúpil svoju prvú loď a v roku 1936 sústredil svoje obchodné aktivity na africký kontinent. V talianskych kolóniách tu prevádzkoval cestovnú kanceláriu. Po druhej svetovej vojne bol však nútený začať opäť od nuly. Práve v tomto čase sa zrodila jeho láska ku káve.
Od malého pražiaceho stroja po továreň
Rodina Demetria Mauru sa v roku 1946 presťahovala do Milána, kde chcela začať podnikať s kávou. Smútok za domovom ich prinútil vrátiť sa na juh Talianska, do rodnej Kalábrie, kde bola v roku 1949 založená spoločnosť Caffè Mauro. Na začiatku vlastnila len jeden stroj na praženie kávy, ktorý mal kapacitu 20 kg. Vďaka pracovitosti a zanieteniu jej zakladateľa odštartovala Caffè Mauro sériu úspechov.
Už v roku 1958 sa spoločnosť presťahovala do novej továrne s plochou 10 000 m2, vplyvom rastúceho dopytu bola nútená k ďalšiemu rozširovaniu výrobných kapacít a priestorov už o dva roky neskôr až na 15 000 m2. Nová, moderná továreň bola otvorená v roku 1997 a zaberá 37 000 m2. Dodnes patrí táto továreň k najmodernejším výrobným závodom v Európe.
Z Talianska na pulty obchodov po celom svete
Káva Mauro bola spočiatku predávaná ako vážený tovar, v 60. rokoch sa dočkala prvého balenia, s ktorým sa dostala na pulty talianskych obchodov. Progresívna komunikačná kampaň upriamila pozornosť spotrebiteľov na produkty spoločnosti a káva Mauro sa postupne stala známou aj za hranicami krajiny. V júni 2008 prevzala podnik investičná holdingová spoločnosť Independent Investments s cieľom naďalej posilňovať postavenie Caffé Mauro na talianskom aj svetových trhoch. Dnes je táto značka dostupná až v 35 krajinách.
Filozofia výroby kávy spojená s kvalitou
Spoločnosť Caffé Mauro sa sústreďuje na výrobu kvalitných zmesí kávy. Zelená káva je dovážaná z Brazílie, Afriky, Strednej Ameriky a Ázie. Hnacím motorom spoločnosti je vášeň pre chuť a jedinečný zážitok v každej fáze od nákupu, cez praženie, zloženie vybraných zmesí až po ich balenie. Práve to vedie k tomu, že Caffé Mauro už tradične prináša excelentnú chuť kávy spotrebiteľom na celom svete.
Pomalé praženie pre dokonalý zážitok
Káva Mauro je pražená z najlepších odrôd kávy až z troch kontinentov. Po starostlivom výbere nasledujú laboratórne kontroly a overenie vlastností zelenej kávy — len v tomto kroku je ročne ochutnaných viac ako 10 000 šálok kávy.
Kontrolný proces pokračuje aj v každom z ďalších krokov spracovania až po distribúciu. Zameranie na výskum a vývoj je zárukou neustáleho zdokonaľovania zmesí kávy Mauro tak, aby vynikali svojimi aromatickými a organoleptickými vlastnosťami.
Jedinečnosť kávy Mauro spočíva v sofistikovanej technológii praženia, ktorá zaisťuje dokonalé praženie každého zrnka pre originálnu chuť a vôňu, ktorá je charakteristickým znakom dobrého espressa.
Rôzne druhy zelenej kávy sa pritom pražia oddelene po dobu 15 – 18 minút, následne sa ochladia vzduchom, aby sa predišlo nadmernému praženiu. Cukry v káve vďaka tomu skaramelizujú bez rizika spálenia. Pražená káva je potom uskladnená v kávových silách, kde dozrieva, a až potom je pripravená na miešanie a mletie.
Excelentná chuť zrnkovej kávy Mauro
Zrnková káva Mauro vám prinesie unikátne vlastnosti, ktoré každé zrnko získalo v procese pomalého praženia. Zmesi Arabicy a Robusty zabalené v obale, ktorý uchováva čerstvosť kávy, vám umožnia pripraviť si pravé talianske espresso, moka kávu alebo latte macchiato.