Najpredávanejšie
Čarodejník s kávou
Narodenie kávy Barbera v roku 1870 je úzko späté s usadením jej zakladateľa Domenica Barberu v Južnom Taliansku. Domenico sa rozhodol pražiť kávu v malej, ručne vyrobenej pražiarni. Jeho pracovitosť spolu s optimistickou povahou ho už čoskoro priviedli k prvým úspechom v podnikaní. Domenico — čarodejník s kávou, ako ho prezývali jeho spoluobyvatelia, podnik postupne rozvíjal. Zakladateľ značky na nešťastie v roku 1903 nečakane zomiera.
Vedenia firmy sa ujal jeho syn Antonio Barbera. Pod jeho vedením sa z Caffè Barbera stala jedna z najviac obľúbených značiek kávy v Taliansku. Ďalší rozmach zaznamenala značka v povojnovom ekonomickom rozmachu, čoho dôkazom bola aj nová pražiareň v Neapole. Táto pražiareň sa stala základom pre širokú distribučnú sieť a otváranie nových pobočiek. Malý podnik s remeselnou výrobou sa tak zmenil na priemyselný podnik.
Dôraz na výskum a vývoj
S príchodom ďalšej generácie v 50. rokoch minulého storočia sa spoločnosť začala orientovať aj na štúdium kávy. Otvorila špecializované chemické laboratórium, ktoré znamenalo zmenu vo filozofii pri výrobe a prinieslo dôraz na výskum a vývoj. Táto zmena priniesla prvé úspechy aj v zahraničí. Káva Barbera si rýchlo získala obľubu vo viac ako 60 krajinách na 5 kontinentoch, pričom zároveň posilňovala postavenie na domácom trhu. Dnes sa rodinná tradícia Caffè Barbera zameriava na expanziu prostredníctvom sociálnych médií a internetu, čo vedie k ďalšiemu rozvoju značky.
Káva Barbera — kvalita, ktorá vás očarí už prvým dúškom
Bohatstvo dlhej histórie značky v sebe ukrýva každá šálka kávy Barbera. V celom procese výroby je kladený dôraz na vysokú kvalitu a dodržiavanie tradičných rodinných receptov, ktoré sa dedili z generácie na generáciu. Práve to je zárukou, že majú kávové zmesi Barbera jedinečnú arómu a chuť.
Kvalita kávy Barbera záleží od starostlivého výberu kávových zŕn. Spoločnosť dováža cenné odrody kávy z Brazílie, Indie, Kolumbie, Kostariky, Indonézie, Hondurasu a Etiópie. Každé zrnko pochádza z plantáží, s ktorými Caffè Barbera spolupracuje už viac ako tri generácie. Jednotlivé odrody sú pred spracovaním analyzované, čo zabezpečuje, že vyhovujú prísnym požiadavkám. Základom každého balenia kávy Barbera sú preto len tie najlepšie kávové zrná.
Tajomstvo praženia — cesta k výnimočnej chuti
Za osobitou chuťou zmesí Barbera stojí starostlivo kontrolovaný proces praženia kávy. Každá odroda sa praží 12 – 16 minút, čo vyzdvihne jej výnimočné vlastnosti. Po upražení sú zrná chladené vzduchom, nikdy nie vodou, čím sa dosiahne kondenzovanie vzácnych aromatických látok zŕn. Kým sa káva dostane do balíčkov, je jej dopriaty čas na dozrievanie pri kontrolovanej teplote. Tento krok je dôležitý na vyváženie prírodných olejov a tukov, ktoré jej dodávajú arómu a chuť.
Zrnková káva Barbera pre vás
Pre dosiahnutie rovnováhy chuti, textúry a arómy sa nakoniec miešajú rôzne odrody Arabicy a Robusty podľa osvedčených rodinných receptúr. Tie sa v rodine dedia z generácie na generáciu, pričom zostávajú pred zvyškom sveta ukryté. Vychutnať si ich však môžete aj vo vašej šálke. Jedinečné zmesi Arabicy a Robusty značky Barbera nájdete aj v našej ponuke.