Najpredávanejšie
Pohľad do histórie značky Kimbo
Príbeh značky Kimbo začal pred 50 rokmi, kedy sa traja bratia Francesco, Gerardo a Elio Rubinovci rozhodli pražiť kávu v pekárni ich otca v Neapole. Ich espresso sa stalo čoskoro populárnym a povesť o ňom sa postupne rozšírila za hranice ich štvrte. Vďaka tomu sa zrodila myšlienka priniesť potešenie z pravej neapolskej kávy do domácností a kaviarní po celom svete.
Káva Kimbo sa postupne preslávila v celom Taliansku. Výnimočné vákuové balenie, ktoré začali bratia Rubinovci používať v 60. rokoch minulého storočia, im prinieslo nové príležitosti pre distribúciu kávy. V tomto balení si pripravené zrnká zachovávajú všetky svoje vlastnosti aj na ceste do vzdialených krajín. Poslaním spoločnosti zostáva pracovať so zápalom, tak aby bola zaručená vynikajúca kvalita a nezameniteľná chuť kávy.
Kvalita kávy
Značka Kimbo venuje výnimočnú pozornosť výberu zelenej kávy. Odborníci spoločnosti starostlivo sledujú všetky fázy jej kultivácie, pričom je každá úroda podrobená viacnásobným kontrolám. Výsledkom sú zdravé červené bobule výnimočnej kvality, v ktorých sa ukrývajú zrnká zelenej kávy. Po vysušení na slnku sa káva vylúpe a takto je dovážaná do Talianska.
K jedinečnej aróme kávy Kimbo
Zelená káva sa praží v pražiacich strojoch pri teplote 160 až 250 °C po dobu 8 až 12 minút. Praženie kávy prebieha v troch fázach. Pri dehydratácii je zbavená vlhkosti, nasleduje praženie, ktorým sa ovplyvní jej farba a chuť. Nakoniec sa kávové zrná vychladia pri izbovej teplote. Takýmto spôsobom získa svoju neodolateľnú arómu.
Veľmi dôležitou súčasťou procesu je tiež miešanie zmesí podľa originálnych receptúr značky. Každá zmes kombinuje rôzne vlastnosti kávy tak, aby získala ideálnu výslednú chuť. Zabalená do ochrannej atmosféry, po jej otvorení privíta spotrebiteľa svojou okúzľujúcou vôňou.
Pripravte si svoje espresso, cappucino alebo latte macchiato
Zrnková káva Kimbo sa vyznačuje výraznou arómou a osobitou chuťou. Jednotlivé zmesi v sebe spájajú to najlepšie z odrôd Arabicy a Robusty z latinskoamerických plantáží. Jej vyváženosť a krémovú chuť si môžete vychutnať vo svojej šálke aj vy.